CADZAND

Cadzand is een kustdorp, omgeven door akkers. De 800 jaar oude kerk en eeuwen oude huisjes houden de geschiedenis levend, de geschiedenis van een zandplaat, die na inpoldering vruchtbaar akkerland werd. Er volgde een eeuwenlange strijd tegen inundaties, plunderingen en overheersing door Franse, Spaanse en Engelse legers. Redenen genoeg om de Wereldvredesvlam in Cadzand te plaatsen.
Tegenwoordig gaat het jachtige leven aan Cadzand voorbij. Creatieve mensen zijn hier neergestreken. Cadzand inspireert! De exposities van hun werk zijn gratis te bezoeken. De 120 jaar oude molen maalt in de zomer elke woensdag en zondag het koren uit Zeeuws-Vlaanderen. Rond Cadzand liggen, tussen de akkers, 18 campings, die aan de hoogste eisen voldoen. Cadzand heeft bovendien drie hotels en een apartementen-complex. Cadzand heeft de meeste uren zon en de minste neerslag in Nederland!
De VVV Cadzand heeft uitgebreide fiets-, ruiter- en wandelroutes in West Zeeuws-Vlaanderen voor u uitgestippeld. De Zomeravondconcerten aan Zee worden al 28 jaar druk bezocht. De eerste donderdag van augustus is de jaarmarkt. Daar vindt u, wat u al jaren zocht. Welkom in Cadzand!

CADZAND-BAD

Cadzand-Bad, oorspronkelijk een haven met de uitspanning 'Het Badhuis', is uitgegroeid tot een badplaats van formaat. Cadzand-Bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Een keur aan hotels, eetgelegenheden, vakantiehuisjes, pensions, terrasjes en twee winkelpleinen bepalen het gezicht van het huidige Cadzand-Bad. Zoals het een familiebadplaats betaamt zijn bijna alle activiteiten en evenementen overdag. 's
De atracties in de zomer zijn twee beroemde circussen, tractorpulling, een tweedaags vliegerfestijn en dagelijks muziek en activiteiten in de winkelcentra.
Een sportieve vakantie? Ga eens langs bij Moio Beach voor informatie over Powerkiten, Branding-kajakken, Blokarten, Golfsurfen en Beachvollyball. Naast de sporthal worden de ASOC-tennistoernooien gehouden.
Kijk op 'KRANT' voor alle activiteiten!

STRAND

Het zandstrand is ruim tien kilometer lang en nodigt u uit tot zalig niets doen, sporten en vliegeren. De gezellige strandpaviljoens zorgen voor de innerlijke mens. Het strand voldoet aan de strenge eisen van 'De Blauwe Vlag'. Dat betekent schone stranden met EHBO-posten, reddingsbrigade, strandwacht, oriëntatiepunten voor kinderen, openbare toiletten en douches. Bij de strandpaviljoens kunt u strandcabines, strandstoelen en windschermen huren. De grotere strandpaviljoens zijn het gehele jaar open. Vergeet u vooral niet om haaientanden te zoeken en een excursie door de natuurgebieden 't Zwin en De Zwarte Polder te maken! Alle informatie over de natuur in West Zeeuws-Vlaanderen kunt u vinden in het bezoekerscentrum. Het ligt bij het kanaal aan de rand van Cadzand-Bad.